Nezaboravan noćni provod u Beogradu

Znate li koji su razlozi da iz godine u godinu sve veći broj turista, pre svega mladih, hrli u našu zemlju? Provod, žurke, zabava, to je ono što ih najviše privlači. S punim pravom možemo reći da se naša zemlja, a naročito njen glavni grad, može pohvaliti izuzetno kvalitetnim noćnim životom.

Možda vam nije poznat podatak da je veb portal “Simple Ghar” početkom godine proveo istraživanje o kvaliteti noćnog života u svetskim prestonicama. Koristili su podatke sa aplikacija “OpenStreetMap” i “TripAdvisor” i došli do toga da Beograd zauzima visoko treće mesto, a prednjače samo Atina i Kairo. Naglašeno je da su noćni život i hrana dve stvari kojima su stranci najviše zadovoljni kada posete Beograd.

Bukvalno, kuda god da krenete, nešto se dešava, a to je ono što se prepoznaje i ceni. U Beogradu noćni život nije rezervisan samo za vikende, već se svake noći nudi dobra zabava. Tu su, pre svega klubovi, sa različitim vrstama muzike, za najraznovrsniju publiku. Lepo je i podsetiti se da je u Beogradu prva diskoteka otvorena još davne 1967.godine, u ulici Lole Ribara. Tada se naš glavni grad pridružio retkim evropskim prestonicama koje su mogle ponuditi zabavu u objektima ovog tipa.
U vrhu liste popularnosti neizostavno su i splavovi. Aktivni naročito tokom toplijeg dela godine, u njima se uvek traži mesto više. Primetićete da se na svakom od splavova govori na više jezika, što znači da mnogi prelaze ogromne razdaljine, ne žale vreme, a ni novac da dođu upravo ovamo i ludo se zabave.

Barovi, kafane i kafići takođe su veoma posećeni. Veliki broj kafana može se pohvaliti muzikom uživo, a naročito je na ovakvim mestima popularna starogradska pesma. Barove uglavnom biraju oni koji uživaju u džez muzici. Kafane su nekada bile mesto za izlazak ljudi srednje generacije ili starijih, a danas ih sve češće posećuju i mladi. Čak i ako vas neka pesma ponese, pa zaplačete ili razbijete neku čašu, niko vam to neće uzeti za zlo.
Beograd je postao toliko popularna destinacija za noćni provod, da nisu retke ni turističke agencije koje su isti uvrstile u svoju ponudu. Tako da strani gosti dobiju i vodiča koji će sa njima u provod, pokazati im sve ono što naša prestonica ima za ponuditi. Takve ture veoma često počinju na Skadarliji, a završavaju na nekom od splavova.

Znamo napraviti dobru žurku, a to je ono što treba ceniti. Zato, prošetajte večeras i uživajte u noćnom životu.

Od jagnjetine ispod sača do baklave sa šumskim voćem Pored lekovite vode i čistog vazduha Sokobanja ima i izuzetnu gastro ponudu, pa su tako specijaliteti sokobanjskog kraja čuveni i izvan

Hrana na Kopaoniku je ono zbog čega se mnogi, nakon prve posete, ponovo vraćaju ovoj srpskoj planini. Slobodno možemo reći da je kopaonička kuhinja spoj tradicionalnog i modernog, uz neizostavne

Photos by: Dejan Todorović Takmičenje u brzom razvijaju testa, gastro blogeri, najbolji kuvari iz Srema koji će pripremati specijalitete u centralnom delu manifestacije, tajni sastojak kolača u kome je uživao

„Al’ se nekad dobro jelo… baš“, kaže čuvena Đoletova pesma, i to s dobrim razlogom. Dobro se jelo nekada, a isto je tako i sada, duž cele Vojvodine. Tradicionalna vojvođanska

Mirisi i ukusi istočnih i zapadnih kultura spojili su se na Kosovu i oblikovali jedinstvenu i neponovljivu kuhinju ovog dela Srbije. Kombinacija domaćih sastojaka pripremljenih na tradicionalni način i po

Domaća, prirodna hrana je ogroman potencijal. Svest o tome doprinela je ideji o pokretanju farme koza koja nudi vlastite, kvalitetne proizvode izrađene od svežeg kozjeg mleka, po tradicionalnoj srpskoj recepturi.

Od bureka, preko ajvara do roštilja Srbija je poznatai potome što se ovde „dobro jede“. O srpskoj kuhinji se govori i piše. U Srbiji se gosti srdačno dočekuju, dok je

Srbija se nalazi među popularnim vinskim destinacijama čemu svedoče i brojne nagrade koje dobijaju proizvođači vina iz naše zemlje. Na izboru najboljih i najkvalitetnijih svetskih vina Dekanter (Decanter World Wine

Iako se za destilaciju i proizvodnju alkoholnih pića znalo još za vreme drevnog Egipta, ista su se vekovima koristila za lečenje. Na našim prostorima običaj konzumacije jakih alkoholnih pića datira

Vinogradarstvo i vinarstvo su među najrazvijenijim granama negotinske krajine koja ima ogroman vinski potencijal, veliki broj sunčanih dana i plodno tle za uzgoj grožđa, kao i blizinu Dunava. Zašto treba

Srbija zauzima prvo mesto u Evropi po proizvodnji šljive, dok su u svetu ispred nje samo Kina i Indija. Većina roda šljive koristi se za pripremu šljivovice koja spada u žestoka

Tradicija ispijanja vina i gajenja vinove loze duboko je vezana za Srbiju čemu svedoče arheološke iskopine Sirmijuma i drugih lokaliteta u Srbiji gde su pronađene vinske amfore koje datiraju još

Scroll to Top