Nezaboravan noćni provod u Beogradu

Znate li koji su razlozi da iz godine u godinu sve veći broj turista, pre svega mladih, hrli u našu zemlju? Provod, žurke, zabava, to je ono što ih najviše privlači. S punim pravom možemo reći da se naša zemlja, a naročito njen glavni grad, može pohvaliti izuzetno kvalitetnim noćnim životom.

Možda vam nije poznat podatak da je veb portal “Simple Ghar” početkom godine proveo istraživanje o kvaliteti noćnog života u svetskim prestonicama. Koristili su podatke sa aplikacija “OpenStreetMap” i “TripAdvisor” i došli do toga da Beograd zauzima visoko treće mesto, a prednjače samo Atina i Kairo. Naglašeno je da su noćni život i hrana dve stvari kojima su stranci najviše zadovoljni kada posete Beograd.

Bukvalno, kuda god da krenete, nešto se dešava, a to je ono što se prepoznaje i ceni. U Beogradu noćni život nije rezervisan samo za vikende, već se svake noći nudi dobra zabava. Tu su, pre svega klubovi, sa različitim vrstama muzike, za najraznovrsniju publiku. Lepo je i podsetiti se da je u Beogradu prva diskoteka otvorena još davne 1967.godine, u ulici Lole Ribara. Tada se naš glavni grad pridružio retkim evropskim prestonicama koje su mogle ponuditi zabavu u objektima ovog tipa.
U vrhu liste popularnosti neizostavno su i splavovi. Aktivni naročito tokom toplijeg dela godine, u njima se uvek traži mesto više. Primetićete da se na svakom od splavova govori na više jezika, što znači da mnogi prelaze ogromne razdaljine, ne žale vreme, a ni novac da dođu upravo ovamo i ludo se zabave.

Barovi, kafane i kafići takođe su veoma posećeni. Veliki broj kafana može se pohvaliti muzikom uživo, a naročito je na ovakvim mestima popularna starogradska pesma. Barove uglavnom biraju oni koji uživaju u džez muzici. Kafane su nekada bile mesto za izlazak ljudi srednje generacije ili starijih, a danas ih sve češće posećuju i mladi. Čak i ako vas neka pesma ponese, pa zaplačete ili razbijete neku čašu, niko vam to neće uzeti za zlo.
Beograd je postao toliko popularna destinacija za noćni provod, da nisu retke ni turističke agencije koje su isti uvrstile u svoju ponudu. Tako da strani gosti dobiju i vodiča koji će sa njima u provod, pokazati im sve ono što naša prestonica ima za ponuditi. Takve ture veoma često počinju na Skadarliji, a završavaju na nekom od splavova.

Znamo napraviti dobru žurku, a to je ono što treba ceniti. Zato, prošetajte večeras i uživajte u noćnom životu.

Scroll to Top