Beograd

Beograd - Prestonica koja nikad ne spava

Svojim šarmom Beograd je osvojio svakog ko je boravio u srpskoj prestonici. Beogradske kaldrme, bulevari, Kalemegdan, reke Sava i Dunav, Košutnjak, Ada Ciganlija, Skadarlija, novi i stari deo grada, čine Beograd jedinstvenim mestom u koje su utkane brojne priče, ljubavi, nezaboravni trenuci, prijatelji, uspomene… 

Beograd je grad izuzetno bogate i burne istorije, rušen i obnavljan više od 40 puta, ali i metropola u punom smislu reči i grad svetle budućnosti. Smešten na ušću dveju reka, Save i Dunava, neprestano se razvija, čak toliko brzo da je taj napredak nekad teško pratiti. Beograd posećuju tokom cele godine turisti svih generacija, dok mladi uživaju u bogatom noćnom životu  budući da ih srpska prestonica iznova oduševljava klubovima, pabovima, splavovima, kafanama i brojnim sadržajima koji obećavaju sjajan provod.

Obilazak Beograda možete početi posetom Kalemegdanu, čuvaru istorije grada. Lepo uređen park ispresecan lavirintima, mostovima, skrivenim hodnicima, idealan je za šetnju i istraživanje. Tu se nalazi i Beogradska tvrđava, kao i ZOO vrt, a sa Kalemegdana se pruža i veličanstven pogled na Novi Beograd. Jedna od obaveznih stanica je i Hram Svetog Save, čudo arhitekture i jedan od simbola glavnog grada. Nezaobilazne destinacije su i Topčiderski park, Terazije, ulica Kneza Mihajla, Narodni muzej, Skadarlija, Zemunski kej, ali i Beograd na vodi.

Neograničene su mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima i rekreaciju u Beogradu gde se izdvajaju Ada Ciganlija, Košutnjak, Zvezdarska šuma, sportske hale, hipodrom. Ne možemo govoriti o glavnom gradu, a ne pomenuti velelepnu Beogradsku arenu koja je ugostila vrhunske domaće i svetske sportiste, kao i muzičke zvezde.

U Beogradu se održavaju brojne manifestacije, poput BEMUS – a, najstarijeg muzičkog festivala u Srbiji, preko filmske smotre FEST, pozorišnog BELEF-a, pa do Noći muzeja, Green fest-a i drugih manifestacija koje okupljaju zaljubljenike u kulturu, umetnost, nauku, sport, ali i gastronomiju.

Beogradska kuhinja pravi je spoj različitih kutura, kao i tradicionalnog i modernog. Kada je reč o gastronomiji u Beogradu možete probati jela svih svetskih kuhinja u restoranima koji se nalaze širom grada.

Scroll to Top