lETO U SRBIJI

Osveženje u banjama,  na jezerima, rekama i planinama

Za odmor u Srbiji se tokom letnjih meseci odlučuju brojni domaći i strani turisti budući da ima toliko toga da im pruži. Izuzetno prirodno, kulturno i istorijsko bogatstvom svrstava je u sam vrh idealnih letnjih destinacija. Planine, reke, jezera, srpske banje, gradovi i festivali su ono što privlači turiste iz celog sveta. Mnogi među njima letnje osveženje nalaze na prelepim jezerima. Među najpopularnijima je Srebrno jezero koje se nalazi u blizini Požarevca i nudi idealne uslove za kupanje, ribolov, aktivnosti na vodi, ali i na sportskim terenima koji se nalaze u okolini. Lepotom ne zaostaju ni Borsko, Zlatarsko, Palićko ili Perućac, okruženi izuzetnom prirodom. Ljubitelji aktivnog odmora biraju boravak pored srpskih reka, kao i rafting, kajak i spust Drinom. 

Osveženje od letnjih vrućina uvek se može naći na prelepim srpskim planinama u svežini šume, na čistom vazduhu, uz žubor potoka i cvrkut ptica, šetnju prirodom, vožnju biciklom, osvajanje vrhova ili jahanje konja. Sve nabrojano može biti sjajan recept za kvalitetan letinji odmor.

Srbija je u Evropi poznata i po ogromnom banjskom potencijalu, a odlikuju ih termalna, lekovita, mineralna voda, odlična hrana, stručna usluga i gostoprimstvo. 

Širom Srbije nalaze se brojni otvoreni bazeni,a od prošle godine Vrnjačka Banja je bogatija za moderan akva park Raj u kojem uživaju najmlađi, ali i odrasli ovde mogu naći za sebe brojne sadržaje.

Scroll to Top