Jesen u Srbiji

Zlatno godišnje doba i uživanje u Srbiji

Jesen je u Srbiji topla, sa mnogo sunčanih dana. Usled promene globalnih klimatskih karakrteristika sve više liči na produženo leto, pa je tako ovo doba godine idealno i za uživanje i rekreaciju u prirodnim lepotama Srbije. Ovu činjenicu prepoznali su turisti. Leto više ne predstavlja kraj turističke sezone u Srbiji, a hotelski kapaciteti i privatni smeštaj na najpopularnijim turističkim destinacijama popunjeni su i tokom jeseni.

Srbija pruža mnogo mogućnosti za odmor, rekreaciju i uživanje u jesenjem periodu. Domaći i strani turisti u Srbiji za produženi jesenji vikend mogu odabrati neki od jedinstvenih i privlačnih lokaliteta, sa raznovrsnom ponudom za sve generacije.

Berba grožđa
u vršačkom kraju

Nezaboravno iskustvo za sve domaće i strane turiste može biti prisustvovanje berbi grožđa u vršačkom kraju. Ovaj deo Srbije bogat je vinogradima, a u jesen blista posebnim sjajem – vinogradi su puni najslađih sorti belog i crnog grožđa, ali i bečara. Sve domaće i strane posetioce ovaj deo vojvođanske ravnice u jesenjem periodu podsetiće na Toskanu, a sa berbe grožđa ili degustacije nekog dobrog srpskog vina, poneće sa sobom uspomene za celi život. Vršac se nalazi na nešto više od sat vremena vožnje od Beograda, a veliki broj znamenitosti kako u samom gradu, tako i u njegovoj okolini, privlači posetioce da ovde dođu ne samo na jednodnevni izlet, već da u ovom gradu provedu i nekoliko dana. Posetioci okoline Vršca mogu se popeti na Vršačku kulu, koja je jedna od najzanimljivijih atrakcija ovog grada, mogu svratiti do Bele Crkve ili obići neki od mnogobrojnih manastira u okolini.

Srpske planine su uvek pravi izbor

Srpske planine naročito su lepe u jesen, kada tople nijanse na jesenjem lišću prekriju šume i pašnjake. Odmor na planinama u Srbiji popularan je u svim godišnjim dobima, a jesenji odmor na planini nudi i neke dodatne pogodnosti. Uživanje u prijatnim sunčevim zracima Miholjskog leta, svežem vazduhu, pešačenje nepreglednim planinskim stazama, vožnja bicikla ili kvada za one koji vole nešto aktivniji odmor, samo su neke od aktivnosti u kojima posetioci koji se odluče za odmor na srpskim planinama mogu uživati.

Zlatibor je jedna od najlepših i turistima omiljenih planina Srbije. Blaga i prijatna klima, šetnja planinskim obroncima, poseta crkvama ili brvnaram ovog kraja relaksiraju i donose lepe uspomene.

Stara planina u jesen je pravi izbor za sve ljubitelje netaknute prirode. Ovaj pravi prirodni biser idealan je i za sve goste koji su ljubitelji aktivnog odmora. Posetioci ove planinske lepotice

uživaju u dugim šetnjama na svežem vazduhu, ali i poseti jednom od najlepših lokaliteta u Srbiji – vodopadu Tupavica.

Fruška gora u jesenjem periodu idealna je vikend destinacija za celu porodicu. Ova planina u srcu vojvođanske ravnice na jesen postaje pravo umetnično delo, pa se često nađe i u objektivu umetničkih fotografa. Livade, vinogradi, lipove, bukove i hrastove šume idealne su za duge jesenje šetnje.

Vrnjačka Banja – prizori koji ostavljaju bez daha

Ako u Srbiji postoji jedno mesto za koje se bez razmišljanja može reći da je najlepše u jesen, onda je to po mišljenju mnogih Vrnjačka Banja. Jedna od najstarijih i najuređenijih banja u Srbiji idealno je mesto za jesenji odmor.

Nakon fantastične letnje sezone – koncerata, kulturnih događaja i bogate festivalske ponude po kojoj je prepoznatljiva, Vrnjačka Banja u jesen svojim posetiocima nidi duge, opuštajuće šetnje u prelepom ambijentu, moderne hotele i savremena lečilišta. Bez obzira da li se odluče za šetnju po živopisnim obroncima planine Goč ili u bajkovitom drvoredu kraj Vrnjačke reke, uz obilazak Mosta ljubavi i mosta „Ko to tamo peva“, posetioci kraljice banjskog turizma u Srbiji će uživati. 

Posetiocima Vrnjačke Banje dostupni su brojni smeštajni kapaciteti – od privatnih apartmana do luksuznih hotelskih kompleksa sa fantastičnom spa i velnes ponudom.

Scroll to Top