Aerodrom Nikola Tesla najbolji u Evropi

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kojim upravlja kompanija BELGRADE AIRPORT, članica grupacije VINCI Airports, proglašen je u okviru Programa nagrade za kvalitet usluge aerodroma (ASQ) od strane Međunarodnog saveta aerodroma (Airports Council International – ACI) za najbolji aerodrom u Evropi u 2022. godini u tri kategorije:

Najbolji aerodrom po veličini u regionu (5 do 15 miliona putnika godišnje), Aerodrom sa najposvećenijim osobljem u Evropi i Najudobniji aerodrom u Evropi.

Beogradski aerodrom je jedan od četiri aerodroma iz mreže aerodroma kompanije VINCI koji je ove godine rangiran među najbolje na svetu po kvalitetu usluge, prema kriterijumima Međunarodnog saveta aerodroma.

Otkako se pridružio kompaniji VINCI Airports, Aerodrom Nikola Tesla Beograd već je 2020. godine u okviru istog programa Međunarodnog saveta aerodroma proglašen za najbolji aerodrom u Evropi u dve kategorije: Najbolji aerodrom po veličini u regionu (5 do 15 miliona putnika godišnje u Evropi) i onima koji imaju Najbolju primenu higijenskih mera u regionu (Evropa). U novembru 2020. godine beogradski aerodrom se pridružio Programu akreditacije za upravljanje emisijom ugljen-dioksida (Airport Carbon Accreditation – ACA) u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida, a sertifikacija za nivo 2 u toku. Beogradski aerodrom je takođe dobio i Zdravstvenu akreditaciju za aerodrom (Airport Health Accreditation – AHA) za 2021. i 2022. godinu, a sada je u procesu prelaska na program ACI PHSRA (Akreditacija spremnosti za očuvanje javnog zdravlja i bezbednosti). Dodatno, priznanje „Glas korisnika usluga“ dodeljeno je za ulaganje značajnih napora da se prikupe povratne informacije od putnika tokom 2021. godine. 

Više informacija o najnovijoj nagradi možete pronaći  na internet prezentaciji Međunarodnog saveta aerodroma.

Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Scroll to Top